Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pedr64

27. 8. 2009 8:09
a přitom je řešení tak jednoduché

okamžitě a retroaktivně zrušit odchodné a renty. Jestli někomu připadá normální, že 40letý zdravý chlap bude dalších 25let pobírat od státu rentu, tak mě tedy ne.

0 0
možnosti

zimmel

29. 8. 2009 13:10
Tak jednoduché to není :

Tak jednoduše to vypadá možná odněkud z hospody od piva. Ve skutečnosti by muselo dojít k přijetí právní normy, jež by vyplácení příspevků za službu zrušila. Taková norma by ovšem musela být retroaktivní.

Retroaktivitou neboli zpětnou účinností (popř. zpětné působení) právního předpisu se označuje stav, kdy schválený zákon působí i zpětně, tj. do doby před svým schválením. Pokládá se ovšem za nepřípustnou legislativní techniku, neboť je v rozporu s požadavkem legitimního očekávání a právní jistoty.

Tak si dejte ještě jedno pivko, milý příteli, a až vystřízlivíte, podejte si přihlášku k Policii ČR. Pokud vás vůbec vezmou a pokud si tam dokážete odsloužit těch zmiňovaných dvacet let, přijďte mi říct, jestli vám stále připadá nenormální pobírat rentu...

;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2533x
Absolvent policejní akademie ČR, odborník na finanční kriminalitu, zejména problematiku praní špinavých peněz, ideový otec problematiky vyhledávání a zajišťování zločineckých zisků, zakladatel a ředitel Finanční policie, později náměstek ředitele Úřadu služby kriminální police a vyšetřování.V červnu 2008 ukončil na vlastní žádost služební poměr u Policie ČR. Více podrobností o autorovi na na www.zimmel.cz.