Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Dr. Muroň

14. 5. 2009 17:27
Poněkud s Vámi nesouhlasím

Hodnost by měla odpovídat vykonávané funkci. Hodnost je trvalejší, na rozdíl od funkce. Takže je v pořádku, že někdo koná funci zatím v o stupeň nižší hodnosti. Když nebude zvládat, nebude jmenován.

Pokud ale je někdo ponechán ve funcki např. policejního prezidenta, nebo velí kriminální službě, nebo kraji apod., tak zde je vždy nějaká ekvivalentní hodnost. Pokud někdo nemá prestiž na generála, tak se zřejmě nehodí např. na funkci policejního prezidenta nebo jeho náměstka apod.

U policie mi připadá, že se někteří lidé příliš rychle stali plukovníky, např. v 35 letech, navíc někdy šlo povýšení o dva stupně během pár týdnů. Z kapitána na plukovníka by mělo jít jaksi pomaleji, není-li mimořádný důvod.

Ale policie by na počet mužů měla mít několik generálů, i když ne tolik, jako má armáda. Tam je totiž značná inflace generálů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2533x
Absolvent policejní akademie ČR, odborník na finanční kriminalitu, zejména problematiku praní špinavých peněz, ideový otec problematiky vyhledávání a zajišťování zločineckých zisků, zakladatel a ředitel Finanční policie, později náměstek ředitele Úřadu služby kriminální police a vyšetřování.V červnu 2008 ukončil na vlastní žádost služební poměr u Policie ČR. Více podrobností o autorovi na na www.zimmel.cz.